Kulinarna przygoda SKO-wiczów
W dniu dzisiejszym SKO-wicze z klasy III-IV-V ugotowali pyszną zupę dyniową.
Z wielkim zapałem i zaangażowaniem, przy wsparciu swoich opiekunów- pań: Agnieszki Frątczak i Ani Białeckiej, przystąpili do pracy. Efektem ich działań była pyszna i aromatyczna jesienna zupa dyniowa w dwóch odsłonach - na słodko i lekko ostro. Zapach, jaki towarzyszył tej kulinarnej przygodzie rozniósł się po całej szkole i spowodował, że niebawem ustawiła się kolejka chętnych osób, aby spróbować dyniowego przysmaku. Udało się w ten sposób połączyć zajęcia kulinarne z przedsiębiorczością - nasi SKO-wicze zebrali ze sprzedaży zupy 32,50 zł. Uzyskane w ten sposób pieniądze zasilą konta przedsiębiorczych SKO-wiczów z klasy III-IV-V.
Tekst i zdjęcia: Krzysztof Sójecki.